NL - FR - EN

No flash player!

It looks like you don't have flash player installed. Click here to go to Macromedia download page.


A | A | A

Veronika Iltchenko 

Veronika Iltchenko trok de aandacht met haar vertolkingen van laatromantische werken van onder meer Mussorgsky en Rachmaninov, en 20ste-eeuwse werken van componisten als Debussy, Prokofiev, Ustvolskaya en Badadjanian.  Als telg van een muzikale familie, begon Veronika Iltchenko al op jonge leeftijd piano te spelen. Ze studeerde in Ekaterinburg aan het Tchaikovsky Music College en vervolgens bij Gregory Reznikov aan het Mussorgsky State Conservatory. Ze vervolmaakte zich bij Jan Michiels aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, bij Rian de Waal aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en in masterclasses bij Lee Kum
Sing, Daniel Pollack, Jan Wijn en Alexei Lubimov. In 2000 vestigde Veronika Iltchenko zich in Brussel, dat de uitvalsbasis werd voor haar talloze recitals in binnen- en buitenland. Hoewel ze zich vooral profileert als concertpianiste, verkent ze ook graag het kamermuziekrepertoire. Haar eerste cd - Recital - met meesterwerken uit de Russische pianoliteratuur, werd unaniem geprezen door de vakpers en het publiek. In september 2012 werd haar nieuwe CD uitgebracht: Le temps retrouvé, met Toon Fret- fluit (Oxalys, het Collectief). Deze opname schetst een tijdsbeeld van Parijs tijdens de Belle Epoque, de periode tot net voor WOI. Virtuoze en verleidelijke muziek voor fluit en piano van Debussy, Gabriel Fauré, en twee van zijn leerlingen, George Enescu en Charles Koechlin, evoceren een onbezorgde tijd van harmonie en elegantie.

Veronika vormt met Toon Fret een bijzonder duo. Ze zijn al lang met elkaar bevriend, delen dezelfde passie voor hun instrumenten en ervaren een intens plezier bij het samenspelen, dat ze willen delen met het publiek.  Na het succes van Le temps retrouvé, brachten ze in oktober 2014  Die Welt von Gestern uit, opnieuw met muziek uit de Belle Epoque, maar dan in Duitsland. Ze zetten zo hun project verder, waarbij ze de muziek verkennen die in Europa werd gecomponeerd in de periode 1870-1930.